
תאורת לד משולבת כיום בסוגים שונים של פרופילי אלומיניום על מנת לחסוך מקום, לפזר את האור בצורה אחידה ולחסוך בהוצאות. עם זאת, נורות הלד גם מגיבות לשינויים בזרם ולכן משנות את עוצמת ההארה במהירות של מיקרו-שניות. בפועל, כל שינוי יוצר תופעה של הבהוב שעלול לגרום לפגיעה בבריאות.
הנה למשל כמה סימפטומים שמעידים על בעיות ריצוד בטכנולוגיית לד:
א. כאבי ראש – הבעיה העיקרית עם ריצוד בטכנולוגיית לד, בלי קשר לשימוש במנורה רגילה או בדגמים של פרופילי אלומיניום, היא כאבי ראש. כאבי הראש מצטברים בעיקר בסביבת עבודה ויכולים לבוא לידי ביטוי גם בחדרי מגורים ובסלון.
ב. עייפות – הקושי עם בעיות ריצוד הוא לזהות את הקשר ביניהן לבין עייפות. מטבע הדברים, עייפות היא פונקציה של איכות חיים והיא עלולה להצטבר גם בלי קשר לתאורה. מצד שני, יש מחקרים שמעידים על קשר מובהק בין בעיות ריצוד בטכנולוגית לד לבין עייפות של גברים ונשים בטווח רחב של גילאים.
ג. ירידה בתפוקה – בעיות ריצוד בטכנולוגית לד עלולות לגרום בירידה בתפוקה של עובדים במפעלים, אופן ספייס או חללי עבודה משותפים אחרים. בין היתר, יש לציין שהירידה בתפוקה נגרמת בגלל הריצוד גם אם לא רואים אותו בעין וגם אם לא מספיקים לקלוט את ההבהובים.
איך מונעים בעיות ריצוד בטכנולוגיית לד?
החדשות הטובות הן שטכנולוגיית תאורת לד מטבעה לא אמורה לגרום בעיות ריצוד. במילים אחרות, כאשר בעיות כאלה מתעוררות צריך לבדוק באיזה סוג בדיוק של נורות מדובר ומה מאפיין אותן. לרוב, המסקנות יהיו שאלו מנורות לד זולות שלא עומדות בתקן המבוקש הן בארץ והן במקומות אחרים בעולם.
לבסוף, פרופילי אלומיניום ונורות לד צריך לבחור לפי התקן המקובל ובהתאם לסטנדרטים מסוימים. אם רוצים, אפשר להשוות בין סוגים שונים של פרופילים בהמלצת אנשי מקצוע ולקרוא את המפרט המלא המפורסם על ידי היצרן. לאחר מכן, כדאי גם לברר מה המחיר המקובל של הנורות. במידה והצעת המחיר הנוכחית על נורות מסוימת נמוכה משמעותית מהמקובל בענף, זה צריך להדליק נורה אדומה.