מה עושים עם שומן שנשאב ממסעדות?

ניקוז בורות רקב

כולנו יודעים שהשמן יכול להזיק מאוד למערכת הביוב אך רבים מאיתנו ממשיכים לשפוך אותו אל פתח הניקוז במטבח כי אנו סבורים שזוהי כמות קטנה שלא תסכן את הצנרת. את אותו הדבר מסעדות רבות לא יכולות להגיד כיוון שכמויות השמן והשומן שהן מייצרות כפסולת אדירת ממדים. לאן מפנים את השומן הזה ומה עושים איתו לאחר מכן?

מה עושים עם כל השומן הזה?

יכול להיות שהמשפט האחרון נאמר מפיכם כשהסתכלתם במראה או כשקיבלתם סטייק עסיסי עם יותר מידי שומן, אך למעשה המשפט הזה מסמל את אחת הבעיות הגדולות ביותר של כדור הארץ, לא פחות. שומנים ושמנים רבים מהווים פסולת משמעותית מאוד מכל מטבח תעשייתי כאשר גם מפעלים רבים פולטים אותם בכמויות הרבה יותר גדולות. כל מסעדה חייבת לעמוד בתקנים כאשר התקנים במדינת ישראל כמו במדינות מפותחות אחרות קובעים שאי אפשר להשליך את השומנים האלו אל מערכת הביוב. לשם כך יש בורות ניקוז מיוחדים שנקראים בורות ספיגה או בורות רקב.

ניקוז בורות רקב

ניקוז בורות רקב

ומה קורה לשומנים אחרי בורות הרקב?

  • את הפינוי של השמנים והשומנים השונים אל בורות הניקוז יש לבצע באופן שוטף אך חשוב לזכור כי בורות ספיגה אלו לא קיימים בכל מקום ולעתים יש צורך לאגור אותם במכלים מיועדים. בכל מקרה, גם כאשר השומנים הללו יהיו בבורות הספיגה הם עלולים להיות מסוכנים לאדמה ולכן ביובית תגיע לשאוב אותם.
  • הביובית יכולה לשאוב את הבורות העמוקים הללו במהירות מסחררת אך לאחר מכן היא צריכה להיפטר מהן בעצמה. הביובית תוביל את החומרים הללו אל אתר מורשה לפינוי פסולת כאשר שם הם יזהמו את האדמה והסביבה אך לפחות בפגיעה הרבה פחות הרסנית.

מה קורה עם השומנים שמגיעים לביוב?

למרות הרצון הטוב למנוע מהשומנים להגיע אל מערכת הניקוז ואז לביוב, ומשם כל הסכנות כבר ידועות, עדיין חלק ניכר מגיע כי שום דבר לא מתבצע במאה אחוז וסביר להניח שמידי פעם שמן יגלוש לכיור ויגיע אל צנרת הניקוז. גם למצבים כאלו יש היום פתרון והוא נקרא מפריד שומנים. מפריד השומנים דואג להפריד את השומן מהמים ולאחר מכן ניתן לנקות אותו יחסית בקלות ולמנוע פגיעה הרבה יותר גדולה. מפריד השומנים הוא מתקן הכרחי בכל מטבח תעשייתי באשר הוא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *